Robotar och RobotTeknik

Robotar i arbetslivet

Hur skönt skulle det inte vara om man kunde skicka en robot till sin arbetsplats ibland. De där dagarna då man knappt får upp ögonen och ännu mindre lyckas hitta varken ork eller motivation till att arbeta. Att skicka iväg sin välprogrammerade robot som stått och laddat batterierna hela natten hade då varit helt fantastiskt. Dock skulle nog världen kännas lite smått obehagligt om det var ett stort antal robotar som delade tunnelbana, bussar och bilköer med oss vanliga dödliga.
 
Robot vid dator

Nutidens robotar

I Japan finns det självklart redan robotar som tagits fram för att kunna göra vissa mänskliga sysslor. Än så länge är de flesta inte så pass välutvecklade att de kan ersätta människor varken i arbete eller i privatliv.  Det finns dock en lite speciell robot i Kina som serverar restauranggäster. Förutom dessa finns det vissa robotliknande stationer på många fabriker och så vidare, men dessa kan nog mer klassas som maskiner med armar än som robotar.

På samma sätt finns det robotar, eller nej, maskiner på nästan alla arbetsplatser som är framtagna för att underlätta för och hjälpa oss människor. Kopiatorn är ett exempel på den här typen av maskin. Hur skulle en vanlig arbetsdag på ett kontor egentligen se ut om vi inte hade den här typen av hjälp? Det hade helt enkelt inte fungerat. Sitta och skriva exakta kopior av dokument efter dokument för hand hade självklart tagit orimligt lång tid.

Som tur är finns det företag som förstår vikten av minsta lilla hjälpmedel i arbetslivet. Exempel på ett sådant pålitligt och populärt företag hittar ni här: http://www.kontorsgiganten.se/. Kontorsgiganten har maskiner som kopiatorer och skrivare, kontorsmöbler, pennor och block och så vidare. Helt enkelt allt som behövs för en väl fungerande arbetsplats.